Wat zijn oorbellen voor baby’s en peuters?

Geplaatst op

Oorbellen voor baby’s en peuters zijn merkbaar kleiner dan oorbellen voor volwassenen en hebben vaak een uitstraling die uitsluitend voor kinderen is bedoeld. Populaire oorbellen voor kinderen zijn onder andere oorbellen in de vorm van Disney-figuren, oorbellen met geboortestenen en heldere, kleurrijke oorbellen in de vorm van dieren of stripfiguren.

Chemische samenstelling kinderoorbellen

De chemische samenstelling van kinderoorbellen is meestal anders dan die van oorbellen voor volwassenen, omdat de meeste landen in de wereld wetten hebben die de hoeveelheid giftige metalen zoals lood, nikkel of kobalt regelen die in kinderoorbellen kunnen worden gebruikt.

Zo beperkt de Canadese overheid bijvoorbeeld de hoeveelheid giftige metalen zoals lood en kobalt die gebruikt kunnen worden in oorbellen die ontworpen zijn voor kinderen onder de 15 jaar, terwijl dezelfde beperkingen niet gelden voor volwassenen. In de VS beperkt de federale overheid de hoeveelheid nikkel die in sieraden wordt gebruikt niet, maar als producten worden geadverteerd als ‘nikkelvrij’ dan moeten ze bij wet zijn getest. Sommige staten, zoals Californië, hebben wel beperkingen op het soort metalen dat gebruikt kan worden in sieraden, met name degene die ontworpen zijn voor kinderen.

Kinderoorbellen van hoge en lage kwaliteit

Zilveren oorbellen zijn kinderoorbellen van hoge kwaliteit, net als kinderoorbellen van goud of chirurgisch staal. Deze metalen zijn niet-toxisch, comfortabel voor de meeste kinderen en duurzaam. Als de oorbellen van lage kwaliteit zijn, worden ze gemaakt van dunne materialen zoals plastic. Ze kunnen ook sporen van nikkel of lood bevatten, waarvan bekend is dat ze de gevoelige huid irriteren.

Eigenschappen van kinderoorbellen

Andere eigenschappen die exclusief voor kinderoorbellen zijn, zijn onder andere:

·         Kortere staafjes die de oorlellen van jonge kinderen die kleinere oren hebben niet prikken

·         Het slotje dat de oorbel op zijn plaats houdt is vaak kleiner en strakker dan volwassen oorbellen, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het uitvallen van de oorbel als het kind aan het spelen of rennen is.

·         De schroeven aan de achterkant van de oorbellen zijn zeer uniek. Ze hebben de neiging om soepeler te zijn aan de onderkant en hebben een strakkere pasvorm. Dit maakt ze comfortabeler voor kinderen om te dragen en maakt ze minder gevaarlijk.

Gerelateerde berichten

Waarom eerlijke kinderkleding belangrijk is?

We weten allemaal dat kinderarbeid slecht is, dat werkomstandigheden hygiënisch en veilig moeten zijn, en dat werknemers in het buitenland over het...

Lees meer

Tips voor het schoonmaken van kindersneakers

Kinderschoenen hebben het vaak zwaar te verduren. Door buiten te spelen komen de schoenen onder het zweet, de modder en de grasvlekken te zitten. Het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden