Tips voor het schoonmaken van kindersneakers

Geplaatst op

Kinderschoenen hebben het vaak zwaar te verduren. Door buiten te spelen komen de schoenen onder het zweet, de modder en de grasvlekken te zitten. Het zou jammer zijn als de nieuwe Guess schoenen van je kind eruit zien alsof ze al 10 jaar gebruikt worden. Lees onderstaande tips voor het schoonmaken van de sneakers van je kind.

Huis-tuin-en-keukentrucjes voor stinkende schoenen

Natuurlijk bestaat er schoenen deo, maar de stinkende zolen zijn ook op andere manieren op te lossen:

  • -Leg bijvoorbeeld theezakjes in de schoenen van je kind. De thee zal de geur absorberen. Let er natuurlijk wel op dat je geen lekkende theezakjes in de schoenen neerlegt, anders krijg je vlekken in de binnenzolen.
  • -Leg een geparfumeerd geurdoekje in de binnenkant van de schoen en laat deze een nachtje staan.
  • -Leg de binnenzolen voor twee weken in een bak met azijn en 8 liter water, om alle slecht ruikende bacteriën te doden.

Modderige schoenen

Na het kamp-reisje met school komt je kind thuis met aangekoekte modderschoenen. Om de schoenen te redden is het aan te raden een emmer met water te vullen, iets zwaars in de zool te doen (zodat ze onder water blijven) en ze te laten weken totdat je het vuil er makkelijk af kan schrobben met een schrobborstel. Zijn de schoenen bedekt met een olieachtige substantie, doe er dan wat afwasmiddel bij.

Kunnen je schoenen in de wasmachine?

Canvas schoenen, zoals Vans en All Stars kunnen in de wasmachine, mits je hier een waszakje voor gebruikt. Gebruik koud tot lauw warm water. Bij gebruik van te heet water kan het zijn dat zolen van (goedkope) schoenen wel is kunnen smelten.

Gooi de sneakers nooit in de droger! Laat ze uitlekken op een ventilatierooster of hang ze over de waslijn buiten.

Suéde schoenen: als je kindje schoenen van leer of suéde heeft, gooi ze dan niet in de wasmachine! Reinig deze schoenen met een vochtig babydoekje of een vochtig washandje. Suéde gom kan bij een vlek ook uitkomst bieden. Druk de gom op de vlek en wrijf rustig heen en weer, totdat de vlek verdwenen is.

Spuit je schoenen in

Er zijn verschillende middeltjes op de markt om je schoenen in te spuiten. Door ze in te spuiten zorg je ervoor dat de schoenen waterdicht zijn en tegen een stootje of een vlekje kunnen. Doe dit bij elke nieuwe schoen en herhaal dit regelmatig.

Gerelateerde berichten

Waarom eerlijke kinderkleding belangrijk is?

We weten allemaal dat kinderarbeid slecht is, dat werkomstandigheden hygiënisch en veilig moeten zijn, en dat werknemers in het buitenland over het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden