De voordelen van meditatie voor kinderen

Geplaatst op

Meditatie stelt de persoon in staat om tot rust te komen en zichzelf van binnenuit te ontwikkelen. Voornamelijk volwassenen kiezen voor meditatie als reactie op een stressvol leven: Een stressvolle baan, een ongelukkig huwelijk en het kwijtraken van de eigen persoon. Maar wat nou als je als vanaf kinds af aan kan streven naar het zijn van zen? 

Meditatie voor kinderen

In veel plekken in India leren veel kinderen al het nut van meditatie ter versterking van de spiritualiteit. In Nederland is dit niet aan de orde. Toch zou meditatie kunnen helpen bij bepaalde problemen. Denk hierbij aan kinderen die moeilijk in slaap kunnen komen. Omdat ze zo druk in hun hoofd zijn, hebben ze moeite om ‘s nachts de hersenen uit te schakelen en zich over te geven aan de nacht. Door de mediteren, kunnen kinderen deze rust vinden voordat ze naar bed gaan. Dit geeft ze meer rust en tijd om de dag te verwerken. Een meditatiekussen is een essentiële aankoop om het mediteren makkelijker te maken. Het kussen is ook gelijk een voorwerp wat het kind zal relateren aan rust: een symbolische gedachtegang.

Weinig rust

Een nadeel van meditatie voor kinderen is ook in principe gelijk het probleem wat we willen weghalen: kinderen hebben weinig rust. Kinderen willen spelen, rennen en vliegen, maar mediteren zullen ze al gauw als saai bestempelen. Of als iets wat per se moet. Ze zullen niet gelijk het nut van meditatie inzien. Daarom is het belangrijk om goed met je kind te zitten en ze op een speelse wijze uitleggen hoe mediteren ze kan helpen. Laat ze bijvoorbeeld weten dat wanneer ze mediteren, ze nog meer energie zullen hebben de volgende dag om nóg leuker te spelen. 

Autisme en sociale stoornissen

Het is gebleken dat als je kinderen met sociale stoornissen alleen maar probeert bij te brengen en te leren hoe ze sociaal moeten zijn, dit averechts kan werken. Het moet van binnen komen. Daarom is zelfreflectie erg belangrijk. Met meditatie kunnen sociaal onhandige kinderen reflecteren op de dingen die ze hebben geleerd en dit beter toepassen op school.

Gerelateerde berichten

3 sporten voor jouw kind om mee te beginnen

Sporten is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Naast dat sporten natuurlijk erg gezond voor je is, zorgt het ook voor sociale...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden