3 sporten voor jouw kind om mee te beginnen

Geplaatst op

Sporten is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Naast dat sporten natuurlijk erg gezond voor je is, zorgt het ook voor sociale ontwikkeling. Zeker als je kind op een teamsport gaat krijgt het veel nieuwe contacten. Maar bij welke sporten ga je kijken en proberen? Daarvoor hebben wij 3 veel gekozen sporten even op een rijtje gezet.

Voetbal

De populairste sport, om maar gelijk met de deur in huis te vallen, is het voetbal. Een vader wil natuurlijk wel dat zijn zoontje gaat voetballen, zodat hij kan staan schreeuwen samen met alle andere vaders langs de lijn. Maar ook steeds meer meiden gaan op voetbal; het vrouwenvoetbal is erg populair de laatste jaren. Houdt er wel rekening mee dat de kinderen vaak 2 keer per week trainen en elke zaterdag een wedstrijd spelen, en hoe jonger ze zijn hoe vroeger jij op moet op je vrije zaterdagochtend. Wel is het supergezellig met alle andere ouders.

Turnen

Deze sport is vaak meer gekozen onder de meiden, maar wel ook erg populair. Een groot deel van hen heeft wel een keer op turnen gezeten in hun jeugd. Bij deze sport gaan de kinderen steeds een uitdaging aan en verleggen ze hun grenzen om beter te worden. Daarnaast worden ze door de verschillende oefeningen een stuk sterker. Je vroeg beginnen met peutergym in Amsterdam. Om zo de kinderen al op vroege leeftijd kennis te laten maken met sport.

Hockey

Ook hockey valt onder een van de meest gekozen sporten onder kinderen. Zowel jongens als meisjes kiezen deze sport. Hockey is een intensieve sport waarbij samenspel belangrijk is, de vele regels zorgen ervoor dat je kinderen beter leren nadenken over de acties die ze doen. Het spelen in een team zorgt voor verbetering van de sociale skills en is superleuk. De kinderen vinden het gezellig in een team bezig te zijn. Wel is hockey een vrij dure sport, je moet veel spullen hebben zoals een hockeystick.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden