Waarom eerlijke kinderkleding belangrijk is?

Geplaatst op

We weten allemaal dat kinderarbeid slecht is, dat werkomstandigheden hygiënisch en veilig moeten zijn, en dat werknemers in het buitenland over het algemeen onderbetaald worden… maar welke rol speelt Fairtrade in deze eerlijke kinderkleding?

Fairtrade is een non-profit organisatie die streeft naar de grootste gelijkheid en eerlijkheid voor mensen in ontwikkelingslanden die onze producten produceren. Fairtraide doet dit op vele manieren, van de eerlijke basisarbeidsvoorwaarden waar alle arbeiders recht op hebben, tot het reguleren van eerlijke lonen en prijzen, gelijkheid van mannen en vrouwen en alles daartussenin. Ze lobbyen ook voor een verandering in de basisregelgeving voor gezondheid en veiligheid door de overheid. Daarnaast certificeren ze producten en ingrediënten na een grondige, onafhankelijke controle of aan alle economische, ecologische en sociale normen wordt voldaan.

Economische, ecologische en sociale kwesties kunnen zeer uitdagend zijn voor de ontwikkelingslanden die het katoen of andere vezels produceren waarvan de kleding van je kinderen is gemaakt. Daarom is fair trade kinderkleding belangrijk. Zonder worden de boeren uitgebuit. Fairtrade zorgt ervoor dat onze boeren een fatsoenlijk loon krijgen, geeft voorlichting over hoe ze met de klimaatverandering kunnen omgaan en hoe ze het productie- en oogstproces kunnen verbeteren. Daarnaast gelooft Fairtrade in het stimuleren van inspanningen voor gendergelijkheid en zal het extra middelen inzetten voor inspanningen van vrouwelijke ondernemers in de sector.

Fairtrade gaat over meer dan alleen eerlijke prijzen: het gaat om mensen en het voldoen aan hun behoeften vandaag zonder de behoeften van mensen in de toekomst in gevaar te brengen. Door deze overlapping leidt Fairtrade tot een verduurzaming van de sector. Daarom is Fairtrade een duurzame manier van handel drijven. Het is veel gunstiger voor het milieu dan niet-Fairtrade, omdat het zowel ecologische als economische standaarden stelt. Geven om duurzame mode betekent geven om Fairtrade.

Door te controleren of je eerlijke kinderkleding koopt, voorzien van het Fairtrade-keurmerk, verzeker je dat een vrouw recht heeft op onderwijs. Je steunt het levensonderhoud van de man en komt op voor het recht van een arbeider op eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden. Je steunt de toekomst van een gezin en de toekomst van de aarde.

Gerelateerde berichten

Tips voor het schoonmaken van kindersneakers

Kinderschoenen hebben het vaak zwaar te verduren. Door buiten te spelen komen de schoenen onder het zweet, de modder en de grasvlekken te zitten. Het...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden