Iedereen weet: als student heb je het meestal niet breed. En dan wil je natuurlijk alles doen om te besparen, want je weet toch: alle beetjes helpen. Ben jij een student en heb je maatje 36 of misschien wel kleiner? Dan kun je enorm besparen op bepaalde uitgaven. Jouw kleine voeten blijken nog eens een groot voordeel!

Leven op kleine voet

Je kent de uitdrukking op grote voet leven vast wel. Maar die geldt mooi niet voor jou! Als rasechte kleinvoeter ben je gezegend met vele financiële voordelen. Grote voeten kosten namelijk veel geld. En dat is een schaarste bij de meeste studenten.

Hoe bespaar ik met mijn kleine voeten?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld bespaart dankzij jouw bescheiden schoenmaatje. We zetten de top 10 graag voor je op een rij:

  1. Je shopt je schoenen gewoon in de kindercollectie. Lekker cheap!
  2. Kleine voeten = kleine sokken. Jawel, ook kindersokken zijn goedkoper dan grotemensensokken.
  3. Je gebruikt minder zeep als je je voeten wast. En zeep kost geld. Veel geld.
  4. Een pedicure is goedkoper, want aan jouw voeten hebben ze minder werk.
  5. Je verbrandt meer calorieën als je wandelt, want je zet veel meer stappen. #Fitlife.

Kinderschoenen kopen als student

Shop je jouw schoeisel in de kindercollectie, dan scheelt dat je al gauw tientallen euro’s. Dat geld hou je natuurlijk liever over voor een drankje op de zaterdagavond. Of om eindelijk eens je achtergestelde vakken bij te spijkeren door (online) bijles in Amsterdam te volgen bij een tutor! Daarmee investeer je dan weer in jouw toekomst, zodat je later zeker weten een goede baan scoort. En dan kun je pas echt op grote voet gaan leven.