Tips om na de bevalling weer in shape te komen en je fijn te voelen

Geplaatst op

Het krijgen van een baby is een van de mooiste dingen die er zijn. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat je na de bevalling graag weer in je oude shape terugkomt en de donkere kringen en slapeloze nachten zo veel mogelijk wilt voorkomen. We geven je graag een aantal tips wat je na de bevalling kunt doen om weer in shape te komen. Onze tips houden rekening met het feit dat je kindje vaak bij je is.

  1. Beweeg door te wandelen

Wanneer fanatiek sporten nog niet mogelijk is of wanneer je dit nog niet goed kunt combineren, kun je bewegen door te wandelen. Neem je kindje mee in de kinderwagen en wandel een uurtje. Op deze manier wordt je langzaam maar zeker weer fitter. Wanneer je dit dagelijks herhaalt of een aantal keer per week zul je snel merken dat je je fitter voelt. Wanneer een uur nog iets te lang is kun je gerust minder lang beginnen en de tijd opbouwen. 

  1. Het geven van borstvoeding

Wanneer je borstvoeding geeft is je lichaam hard aan het werk om die melkproductie op gang te houden. Door borstvoeding te geven verbrand je calorieën. 

  1. Zwemmen

Zwemmen is ook een goede sport om weer in shape te komen, ook dit kun je eventueel samen met je kindje doen. Er bestaan namelijk babyzwemlessen. Je bent niet alleen goed bezig, maar je hebt ook weer wat meer bondingtijd met je kindje. 

  1. Goed eten

Probeer na de zwangerschap weer een goed eetritme aan te houden en gebalanceerd te eten. Je slaat waarschijnlijk makkelijk een maaltijd over of pakt snel een koekje, omdat je geen tijd of geen zin hebt om iets klaar te maken. Toch moet je in dit soort gevallen even doorzetten en een maaltijd in elkaar flansen. Wanneer je dit altijd doet, komt deze gewoonte weer in je dagelijkse routine. 

  1. Goed slapen

Goed slapen is belangrijk, wanneer je merkt dat je een slaaptekort ontwikkelt, omdat je persoonlijke alarm vroeg wakker is, doe dan gerust af en toe een middagdutje mee. Zo krijg ook jij even de tijd om jezelf op te laden. Komen de donkere kringen niet van de slaap, maar heb je hier permanent last van? Dan kun je overwegen om ze weg te laten halen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden