Hoe behoud je zo lang mogelijk de kledingkwaliteit?

Geplaatst op

We kopen gemiddeld elk seizoen wel nieuwe kleren. De een wat meer dan de andere. Zo schaft de ene persoon alleen kleren aan in de zomer en de winter en de andere zodra er een nieuwe aanbieding is. Of je sluit je aan bij het inmiddels populaire manier van sweaters bedrukken. Er zijn daarnaast talloze redenen om tot besluit te komen om op zoek te gaan naar nieuwe kleren. Zo kan kleding stuk gaan of beginnen de kleuren langzaam te verdwijnen. Dit is vaak zonde omdat je kleding best lang mee kan gaan. Lees meer over hoe je de kwaliteit van je kleding kan behouden.

Favoriete sweater

Tussen al onze kledingstukken zit altijd wel een favoriete broek, shirt of sweater. Herkenbaar toch? Je wilt natuurlijk jouw favoriete kledingstuk zo lang mogelijk dragen. De manier van wassen van je kledingstukken heeft hier veel invloed op.

Wat is de invloed van de wasmachine op mijn kledingstuk?

Hoe warm was jij altijd je kleding? En sorteer je jouw kledingstukken ook op de stof en kleur? Lees hiervoor altijd goed de label van de kledingstukken. We zijn vaak wat makkelijk in het sorteren van kledingstukken voordat we deze in de wasmachine stoppen. Over het algemeen wassen we vaak onze kleding op 40 of 30 graden. Mocht je kleding licht vervuild zijn, dan kun je prima op 30 graden wassen. Doe je dit niet? Denk hier dan serieus over na. Mocht een kledingstuk echt vies zijn geworden dan kun je een keer kiezen voor 40 graden. Test het uit voor jezelf!

Slijtage van kleding

Het is niet snel te merken, maar bij elke wasbeurt slijt je kledingstuk een beetje. Dit gebeurt voornamelijk aan de buitenkant van een kledingstuk. Heb jij ook een geliefd kledingstuk? Of is jouw sweater bijvoorbeeld bedrukt? Was het kledingstuk dan binnenstebuiten. De slijtage vindt hierdoor voornamelijk aan de binnenkant van je sweater plaats en hiermee bescherm je de buitenkant.

Je hoeft niet zo vaak te wassen

Wist je dat een bepaald kledingstuk minder wasbeurten vereist dan de andere? Een simpel T-shirtje is eerder vervuild dan bijvoorbeeld een sweater. Dit heeft te maken met de stof en hoe strak een kledingstuk op jouw huid zit. Zo kan een sweater gemakkelijk 2 a 3 dagen mee en een T-shirtje gemiddeld slechts een dag. Dit kan natuurlijk wat persoonlijker liggen en je merkt vanzelf wel wanneer een kledingstuk echt vies is. Test het uit en je zult merken dat je ook hiermee toch een aantal wasbeurten bespaart, oftewel slijtageslagen op jouw kleding.

Hoe droog jij je kledingstukken?

Het is altijd aangeraden om de voorkeur te geven aan een wasrek in plaats van een droger. Mocht je echt je kleding snel droog willen hebben dan is het begrijpelijk om hiervoor de keuze te maken. Maar laat je kleding in de nacht drogen op een wasrek als je hier de optie tot hebt. Dit voorkomt namelijk ook slijtage, waardoor je kleding een stuk langer mee gaat!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kan doen op het terrein van sneakers voor kids (stiekem besteden we ook aandacht aan sneakers voor volwassenen, want pappa en mamma moeten er natuurlijk ook kek bijlopen).

Contactgegevens

Via info @ online-kinderschoenen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden